Două noi compartimente, destinate copiilor, vor fi înființate la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca: chirurgie plastică și cardiologie

Două noi compartimente, destinate copiilor, vor fi înființate la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca. Acestea vor funcționa în cadrul secției de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă, respectiv în cadrul celei de Recuperare Cardiologie.

Ambele compartimente vor avea câte două paturi destinate copiilor. Primul, cel de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, vizează intervențiile corectoare la cazurile cu malformații congenitale, traumatisme și sechele posttraumatice sau postoperatorii. „De asemenea, decizia este justificată și de faptul că patologia respectivă, din întreaga regiune de Nord-Vest a țării, se adresează centrului universitar Cluj-Napoca, existând multiple situații în care intervențiile nu pot fi efectuate de către un singur medic, fiind necesară o echipă operatorie de medici în această specialitate”, susțin reprezentanții Consiliului Județean, în subordinea căruia funcționează spitalul clujean.

„De asemenea, patologia pediatrică ce a justificat înființarea compartimentului cu două paturi pentru copii în cadrul Secției Recuperare Cardiologie constă în tulburări de ritm cardiac pentru care sunt necesare studii electrofiziologice, ablații și implantări de device-uri la copii, în regiunea de Nord-Vest neexistând un alt centru care efectuează astfel de examinări și tratamente. Or, în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare funcționează Laboratorul de Explorări Funcționale Cardiovasculare deservit de medici specialiști în Cardiologie Intervențională, medicii spitalului având, astfel, expertiza și experiența necesară rezolvării patologiei pediatrice”, mai spun reprezentanții CJ Cluj.

Înființarea celor două compartimente a fost aprobată de consilierii județeni.

Ne poți asculta și aici: