Două sate din zona de munte a județului Cluj vor fi racordate la rețeaua de apă potabilă

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat certificatul de urbanism pentru realizarea rețelei de alimentare cu apă a localităților Bociu și Boteni din comuna Mărgău.

„Am semnat acest certificat de urbanism în regim de urgență întrucât creșterea calității vieții în mediul rural presupune, în mod obligatoriu, înființarea de asemenea rețele peste tot unde ele nu există”, a declarat Alin Tișe.

Alimentarea cu apă a gospodăriilor din cele două sate este asigurată, în prezent, din fântâni sau izvoare.

„Ținând cont de particularitățile amplasamentului, sistemul de alimentare cu apă conceput de autoritățile locale, în lungime totală de 7.540 de metri, va cuprinde o singură rețea, prin captarea apei unui izvor amplasat la cota superioară a amplasamentului. Totodată, sistemul de alimentare va cuprinde gospodăria de apă – stația de potabilizare, un rezervor metalic de 100 de mc amplasat subteran iar adiacent rezervorului va fi amplasată camera vanelor”, susțin reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Președintele Consiliului Județean Cluj a semnat și certificatul de urbanism pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă în satul Zorenii de Vale, comuna Mociu.

Sursa foto: Consiliul Județean

Ne poți asculta și aici: