Drake a fost desemnat marele câștigător al galei Billboard Music Awards

Rapperul canadian Drake a câștigat cele mai multe trofee în cadrul ediției de anul acesta a ceremoniei Billboard Music Awards.

Muzicianul a primit 12 trofee în cadrul ceremoniei care a avut la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas, relatează billboard.com, citat de Mediafax.

Printre acestea se numără cel mai bun cântăreț, cel mai bun artist în topul Hot 100, cel mai bun album în topul Billboard 200 („Scorpion”) și cel mai bun artist rap. El a devenit, astfel, cel mai laureat interpret din istoria ceremoniei, cu 27 de distincții.

Cardi B a fost a doua cea mai mare câștigătoare a serii, cu șase premii. Ea a fost distinsă la categoriile cel mai bun cântec din topul Hot 100, cel mai bun cântec difuzat la radio, cea mai bună colaborare, pentru „Girls Like You”, pe care apare alături de trupa Maroon 5, cea mai bună artistă rap și cel mai bun cântec rap, respectiv „I Like It”, cântat împreună cu Bad Bunny și J Balvin.

Ariana Grande a fost declarată cea mai bună cântăreață, iar formația K-pop de băieți BTS a primit premiul pentru cel mai bun grup. Rapperul american Juice WRLD a fost desemnat ca fiind cel mai bun artist debutant.

Mariah Carey, artista solo care a adunat de-a lungul timpului cele mai multe cântece clasate pe primul loc în topul Billboard Hot 100, respectiv 18, printre care și piesa care a petrecut cele mai multe săptămâni în fruntea clasamentului Billboard Hot 100 „One Sweet Day”, alături de trupa Boys II Men, a fost distinsă cu premiul Icon, dedicat realizărilor din întreaga carieră.

Finaliștii la premiile Billboard Music sunt aleși pe baza vânzărilor generate de albumele, înregistrările digitale, difuzările radio, în streaming, turnee și evenimente sociale la care au participat în ultimul an.

Sursa foto: Facebook/Drake