Drumarii au intervenit și au împrăștiat peste 730 de tone de material antiderapant pe drumurile din județul Cluj

Având în vedere precipitațiile sub formă de ninsoare și a temperaturilor negative, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de căderile de zăpadă și de fenomenul de polei. La Cluj nu există drumuri blocate, dar se circulă în condiții de iarnă.

În cursul acestei dimineţi, pe raza judeţului Cluj nu existau drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.

Încă de ieri, drumarii au acţionat, inclusiv prin revizii, pe 61 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 34 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 30 de drumuri judeţene, cu 21 de utilaje.

329 de tone de material antiderapant, inclusiv sare, au fost folosite în cadrul acestor acțiuni.

În zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de luni, 14 ianuarie, s-a intervenit pe 8 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 15 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 160 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În zona Dej, în cursul zilei de luni, s-a intervenit pe 13 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 7 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate totală de 246 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, conform Consiliului Județean Cluj, se acţionează permanent cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi lărgirea căii de rulare şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei.

Te-ar mai putea interesa

X
X
X