Polei în județul Cluj. Drumarii intervin pe 68 de șosele

Zăpada căzută și temperaturile care au scăzut sub zero grade Celsius au dus la formarea poleiului pe mai multe drumuri județene. Se acționează pe 68 de astfel de șosele, astfel încât la această oră nu există drumuri închise sau blocate.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj, nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar circulaţia se desfășoară, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice de iarnă, îngreunate de căderile masive de zăpadă din ultimele 12 ore.
De asemenea, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.

„Se acţionează cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate”, susțin reprezentanții CJ Cluj.

În zonele Huedin, Gilău şi Gherla s-a intervenit în cursul nopţii şi al acestei dimineţi pe 38 de drumuri judeţene, cu 24 de utilaje. În cadrul acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate de 27 de tone de material antiderapant.

În zona Turda și zona muntană a județului, se acționează pe 18 drumuri cu 12 utilaje. În cadrul acţiunilor de ieri și de astăzi a fost folosită o cantitate însumată de 178 tone de material antiderapant.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri judeţene, cu 6 utilaje.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Ne poți asculta și aici: