Echipamente de electroterapie și laserterapie de ultimă generație la Spitalul de Boli Infecționase Cluj

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca va fi dotat cu aparatură performantă pentru laboratorele de endoscopie și cel de recuperare medicală și balneologie, în valoare de 12 milioane de lei.

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj va fi dotat cu aparatură de 12 milioane de lei.

Vor fi achiziționate o trusă de endoscopie cu rezoluție înaltă și tehnici de evaluare cromo-endoscopică, o mașină automată de spălat și dezinfectat endoscoape pentru dotarea Laboratorului de endoscopie, precum și echipamente de electroterapie și laserterapie de generație nouă în Laboratorul de recuperare medicală fizică și balneologie.

Valoarea totală a investiției este de peste 12 milioane de lei, dintre care peste 1,5 milioane de lei va reprezenta confinanțarea din partea Consiliul Județean Cluj.

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase se înregistrează anual aproximativ 7.000 de spitalizări continue și aproape 15.000 de cazuri sunt spitalizări de zi. În cadrul ambulatoriului se efectuează între 170.000 și 200.000 de consultații medicale de specialitate și aproape 15.000 de servicii medicale de spitalizări de zi.

Sursa foto: Spitalul de Boli Infecțioase

Te-ar mai putea interesa