Elevii de clasa a VII-a vor susține peste trei săptămâni simularea Evaluării Naționale

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a anunțat că elevii claselor a VII-a vor susține simularea Evaluării Naționale, în perioada 11 – 13 martie 2019, adică peste trei săptămâni.

Potrivit ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, introducerea simulării Evaluării Naționale la clasa a VII-a are ca argument principal rezultatele slabe de la Evaluarea Națională, informează Mediafax. Până acum doar elevii de clasa a VIII-a erau testați în vederea participării la Evaluarea Națională.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, cea la Limba şi literatura română, va avea loc pe data de 18 iunie 2019. A doua probă scrisă, la Matematică, se va desfăşura în data de 20 iunie, iar ultima (limba şi literatura maternă – pentru elevii care au studiat această disciplină) este programată în data de 21 iunie.

Afișarea rezultatelor finale are loc în 29 iunie, după rezolvarea eventualelor contestații.

Înscrierea absolvenţilor clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Naţională se face în perioada 3 – 7 iunie 2019. Conform ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2018 – 2019, cursurile pentru clasa a VIII-a se vor încheia vineri, 7 iunie 2019.

Ne poți asculta și aici: