Emil Boc a primit premiul Primarul anului pentru promovarea proiectelelor de tip „smart city”

Primarul Clujului a fost premiat în cadrul Galei Romanian Smart City Industry Awards 2018, alături de Primăria municipiului.

Premiul „Mayor of the Year” i-a fost acordat lui Emil Boc pentru promovarea proiectelor de tip „smart city” în Cluj-Napoca. „Am avut plăcerea de a primi din partea Asociației Romane de Smart City și Mobilitate acest pe care îl dedic clujenilor”, a spus Emil Boc, care le-a mulțumit și colegilor din Primaria Cluj-Napoca.

Premiul a fost acordat pentru promovarea constantă a politicilor specifice „orașului inteligent”. „Un <<smart city>> nu poate exista fara <<smart citizens>>. Clujenii sunt aceia care fac diferența și contribuie decisiv la dezvoltarea orașului nostru”, a mai spus primarul Clujului.

De asemenea, Primaria Cluj-Napoca a primit premiul „Best Smart City Project”.

La această oră, Primăria Cluj-Napoca are implementate 65 de proceduri și aplicații digitale pentru cetățeni, inclusiv Antonia, primul funcționar public virtual din România, care momentan procesează non-stop 90 de tipuri de cereri necesare conform Legii.

Alte exemple de bune practici sunt proiectele din domeniul mobilității urbane sustenabile, respectiv încurajarea transportului „verde” în oraș, Bugetare participativă, eliberarea online de documente și certificate de urbanism.

„Suntem determinați să accelerăm procesul de digitalizare a administrației publice locale, abordând utilizarea tehnologiei pentru cetățeni într-o manieră incluzivă. Cu alte cuvinte, urmărim să implementăm în continuare proiecte ce utilizează tehnologiile moderne pentru a face viața de zi cu zi a clujenilor mai ușoară, de la plăți wireless pentru servicii publice la utilizarea inteligenței artificiale”, a mai declarat Emil Boc.

Mai mult, Prmăria va susține în continuare dezvoltarea ecosistemului de inovare de la Cluj-Napoca și, în special, colaborarea între sectorul public, sectorul universitar, ONG, mediul privat și cetățeni, cu obiectivul de creștere a calității vieții în municipiu pentru toți locuitorii Clujului.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Te-ar mai putea interesa