Emil Boc: Introducerea autobuzelor școlare a dus la scăderea traficului în centru cu 300 de mașini

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, susține că, potrivit analizelor efectuate până acum, în centrul Clujului sunt cu 300 de mașini mai puține după introducerea programului de transport special al elevilor.

Edilul a anunțat că în jur de 2.000 de elevi beneficiază săptămânal de transport cu autobuzele speciale. „Este un efort important al comunității nostre și de infrastructură, și de resurse umane, pentru că în fiecare autobuz există polițist local dimineața, la prânz și la ora 16.00”, a declarat primarul Emil Boc în ședința Consiliului local de ieri. El a precizat că a scăzut numărul părinților care își însoșesc copiii până la școală și că se văd primele efecte în traficul din centru. „Astăzi sunt cu 300 de mașini mai puțin în centrul Clujului, datorită acestui proiect pilot de transport”, a mai spus Emil Boc.

O analiză detaliată a efectelor acestui program va fi făcută de autorități după 1 noiembrie, când elevii, părinții și profesorii vor fi întrebați despre punctele pozitive și cele negative ale proiectului. Edilul susține că, dacă rezultatele vor fi bune, autoritățile vor să permanentizeze acest program și chiar să îl extindă pentru alte 5-6 licee din centrul orașului: George Coşbuc, Gheorghe Şincai, Emil Racoviţă, Bathory Istvan şi Seminarul Teologic. „Sperăm astfel ca după 1 noiembrie să descongestionăm traficul cu alte cel puțin 300-400 de mașini”, susține primarul Emil Boc.

Potrivit edilului, acest program de transport al elevilor către școlile din centru ar putea fi extins și în Florești: „Pe măsură ce achiziționăm noi mijloace de transport, și sunt câteva proceduri în derulare, evident că avem în vedere și acest demers care vizează Floreștiul”.

Programul de transport special pentru elevi a fost lansat la Cluj în 11 septembrie. Au fost introduse autobuze pe cinci linii care fac legătura între cartierele Mănăștur, Zorilor, Gheorgheni, Mărăști și centrul orașului: liceele Avram Iancu și Nicolae Bălcescu.