Program de succes la Cluj: Transportul special pentru elevi se extinde, iar Primăria cumpără autobuze mai mari pentru școlari

Peste 10.000 de călătorii au fost înregistrate, la Cluj, în cadrul programului prin care au fost puse la dispoziție mijloace de transport special pentru transportul către și dinspre școală al elevilor. Autoritățile sunt mulțumite de rezultate și vor să extindă programul.

„Din primăvara anului viitor intenționăm să îl extidem cu alte cinci licee din zona centrală a municipiului şi să cumpărăm 10 autobuze speciale, dedicate transportului elevilor, pentru a nu lua din mijloacele de transport în comun existente în parcul auto al CTP. Este vorba despre autobuze special comandate, cu mai multe locuri pe scaune, pentru care am prevăzut, deja, bani în buget. Sperăm ca în urma acestor măsuri să reducem numărul autoturismelor aflate pe străzi în centrul Clujului şi să decongestionăm traficul rutier”, a spus Emil Boc în ședința de Consiliu local.

Primarul spunea la începutul lunii octombrie că, potrivit analizelor efectuate până atunci, în centrul Clujului erau cu 300 de mașini mai puține după introducerea programului de transport special al elevilor. Tot atunci, edilul anunța și celelalte licee către care ar putea fi extins programul: George Coşbuc, Gheorghe Şincai, Emil Racoviţă, Bathory Istvan şi Seminarul Teologic.

Programul de transport special pentru elevi a fost lansat la Cluj în 11 septembrie. Au fost introduse autobuze pe cinci linii care fac legătura între cartierele Mănăștur, Zorilor, Gheorgheni, Mărăști și centrul orașului: liceele Avram Iancu și Nicolae Bălcescu.

Citește și: Premieră la Cluj: Au fost puse în circulație autobuzele speciale pentru elevi

Ne poți asculta și aici: