FOTO | O treime din transportul în comun din Cluj-Napoca este electric. Astăzi au fost puse în circulație încă 11 autobuze electrice

Încă 11 autobuze electrice au fost puse astăzi în circulație la Cluj-Napoca. Acestea se adaugă celor 11 care circulau în oraș, iar în prezent o treime din transportul public este electric, care mai include troleibuze și tramvaie.

Cele 11 autobuze puse astăzi în circulație au fost achiziționate din fonduri europene și sunt primele din cele 30 care urmează să ajungă până la sfârșitul lunii iulie în Cluj-napoca. „Astfel, 41 autobuze electrice vor fi în total în circulație până la mijlocul acestei veri. O treime din transportul public al municipiului Cluj-Napoca este deja electric”, susține primarul Emil Boc.

Noile autobuze au o capacitate de 78 de călători, o lungime de 12 metri și au costat peste 2,3 milioane de fiecare.

„Prin achiziționarea acestor mijloace de transport public performante și prin programele de prioritizare a transportului în comun – precum benzile dedicate pentru transport în comun și biciclete – urmărim să oferim clujenilor o alternativă modernă, eficientă și calitativă la transportul convențional, cu mașina personală”, a mai spus Emil Boc.

Compania de Transport Public Cluj-Napoca dispune de 14 stații de încarcare a autobuzelor electrice, amplasate în bazele din Grigorescu, Mărăști și Gheorgheni.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Ne poți asculta și aici: