Emil Constantinescu, la Cluj: România este pregătită pentru preluarea președinției Consiliului UE, dar luptele interne trebuie depășite

România este pregătită din punct de vedere tehnic pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, dar luptele interne trebuie depășite. Asta susține fostul președinte al României, Emil Constantinescu, prezent astăzi la Cluj.

În opinia fostului șef al statului, anul 2018 a fost pentru România un an al dezbinării, cu firave încercări de depășire a conflictelor. Emil Constantinescu speră că noul an va aduce, însă, o imagine mai bună a țării în străinătate.

„România este pregătită din punct de vedere tehnic, cum recunoaște toată lumea. Problmea este cât de pregătită este din punct de vedere moral? Avem ocazia acum să arătăm lumii cine suntem și ce facem. Din păcate ne consumăm energia în lupte interne fără rost, după părerea mea. Și nu pot să înțeleg acest lucru pentru că am reușit și chiar după 1989, în momente grele, după Mineriade, în momente în care trebuia să pregătim integrarea europeană, integrarea NATO, să regăsim acest spirit. Și eu sper că până la urmă, în acest an, vom putea să-l regăsim”, a spus Emil Constantinescu pentru EBS Radio.

Președinte al României între 1996-2000, Emil Constantinescu a participat astăzi, la Cluj-Napoca, la dezvelirea statuii marelui om politic Iuliu Maniu, la 146 de ani de la nașterea acestuia.

Ovidiu Cornea

X
X
X