Emisiile de dioxid de carbon de la autoturisme vor fi reduse cu 37,5% până în 2030 în Uniunea Europeană

Statele membre ale UE au ajuns la un compromis cu privire la reducerea emisiilor de dioxid de carbon provenite de la autoturisme și vehicule utilitare, însă acțiunea a stârnit nemulțumirea industrie auto, care consideră obiectivul nerealist și prea restrictiv.

„Am ajuns la un compromis privind reducerea emisiilor autoturismelor (cu 37,5%), și vehiculelor utilitare (cu 31%) până în 2030”, a anunțat comisarul european pentru Energie, Miguel Arias Cañete, într-un mesaj postat pe Twitter, preluat de Mediafax.

Acordul la nivelul UE reprezintă un compromis la care s-a ajuns după mai multe luni de negocieri, cu Germania dorind o reducere cu 30% a emisiilor, în timp ce Parlamentul European a propus o țintă de 40%, informează site-ul agenției Dpa.

Industria auto germană a criticat obiectivul UE privind reducerea emisiilor și a avertizat că ar putea afecta serios piața auto europeană, putând inclusiv duce la închiderea unor fabrici de mașini de pe continent.

Citește și: Agenția Europeană de Mediu: 25.000 de morți premature în România din cauza poluării aerului cu particule fine

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: