Erdélyi hallgatók segítik az amerikai rákkutatást

„Runner-up” díjat szereztek a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát képviselő hallgatók a washingtoni Georgetown University esettanulmány versenyén.

Második helyezést értek el a kolozsvári BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar diákjai az amerikai Georgetown University által szervezett nemzetközi esettanulmány versenyen Washington DC-ben, megszerezve ezáltal a verseny „runner-up” díját. A kolozsvári hallgatók csoportjában a Fordham University csapata végzett első helyen, a második helyet a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát képviselő csapat szerezte meg, megelőzve ezáltal olyan neves amerikai egyetemek csapatait, mint a Pennsylvania State University, a Stetson University (Florida) és az Emory University (Atlanta).

A Georgetown University gazdasági kara, a McDonough School of Business által szervezett nemzetközi esettanulmány versenyre, a McDonough Business Strategy Challenge-re 2019. februárjában került sor. Összesen 19 amerikai és európai egyetem csapata vett részt, a résztvevő diákok pedig egy non-profit szervezet, az American Cancer Society számára kellett egy olyan átfogó stratégiát kidolgozzanak, amely biztosítja a fiatal önkéntes generációk hosszú távon fenntartható bevonását a szervezet munkájába.

A kolozsvári csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely voltak. A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét képviselő négyfős csapat tagjai: Barabási Tamás (Gazdasági informatika, 2. év), Boga Balázs (Menedzsment, I. év), Kelemen Kincső (Gazdasági informatika, 3. év), Pádár Zsuzsánna (Pénzügy és bank, 3. év).

Részletek dr. Szász Levente egyetemi tanárnak a hanganyagban található beszédéből. Az interjút készítette Török-Ágoston Rebeka

Team Babes-Bolyai University at the McDonough Business Strategy Challenge

Az egyetemünket képviselő csapat ezen a héten Washingtonban a Georgetown University nemzetközi esettanulmány versenyén, a The McDonough-Hilltop Business Strategy Challenge-en vesz részt. Alább a bemutatkozó videójuk, szurkoljunk nekik!

Publicată de BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar pe Marţi, 5 februarie 2019

A felvételek forrása: Facebook/ Babeş-Bolyai Tudományegyetem