Expoziție | Petruț Călinescu, fotograf: „România de azi e una a contrastelor. E neplanificată, nesimetrică, mișto pentru fotografie”

Fotograful documentarist Petruț Călinescu, care împreună cu artista Leslie Moquin din Franța expune în aceste zile la Cluj-Napoca, a vorbit la EBS Radio despre România, chiar tema expoziției.

Petruț Călinescu este cel care arată o Românie văzută din interior, iar fotografiile pe care le expune provin din două proiecte personale, unul intitulat Mândrie și beton

„România e inepuizabilă. Sunt 1000 și una de fațete. Chiar mi-aș dori să continui proiectul Mândrie și beton și să mă întorc în zonele fotografiate în urmă cu 10 ani să văd ce s-a mai întâmplat între timp”, a spus Petruț, la EBS Radio.

România de azi, sau mai bine zis din ultimii 30 de ani este fascinantă. Nu doar pentru fotografii străini, ci și pentru cei autohtoni. De ce?

„Sunt zeci, sute, mii de Românii paralele. Sunt foarte multe realități care coexistă, mici luni, mici universuri. Chiar periferia Bucureștiului e ca o galaxie care conține foarte multe planete, căsuțe aranjate, dichisite, dar care plutesc așa, într-o mare fără infrastructură, fără canalizare. Cred că România de azi e una a contrastelor care te uimește prin ceea ce găsești la orice colț de stradă, e o Românie neplanificată, nesimetrică, a surprizelor și bune și rele. Dar e o Românie mișto pentru fotografie”, a mai spus Petruț Călinescu.

Expoziția „România”, cu fotografii semnate de artiștii Petruț Călinescu și Leslie Moquin poate fi văzută pâna în 28 mai la Centrul de Interes, strada Fabricii de Chibrituri, nr. 9, etaj 4, de marți până sâmbătă, între orele 16.00 și 19.00 .

Sursa foto: Facebook/Petruț Călinescu