Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Facultatea de Fizică a UBB a intrat în Top 500 Shanghai

Facultatea de Fizică a Universității Babeș-Bolyai a intrat în topul 500 Shanghai, unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale.

După Facultatea de Matematică-Informatică și cea de Fizică a intrat în top 500 Shanghai

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a înregistrat o nouă intrare în topul primelor 500 de universități ale lumii, conform datelor publicate recent de Academic Ranking of World Universities/ARWU – cunoscut şi ca rankingul Shanghai al universităţilor.

Potrivit reprezentanților universității, în domeniul Fizică, UBB este poziţionată în intervalul 401-500 și ocupă a doua poziție la nivel național. Conform datelor Academic Ranking of World Universities, Matematica are şi în acest an cea mai buna poziţionare în ARWU – Q3. Aceasta apare pe poziția 201-300 din 500 incluse în top și este pe primul loc în România.

Mai mult, domeniul administraţie publică din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din UBB se află pentru prima oară în top 200, ocupând, alături de Academia de Studii Economice București, prima poziție la nivel național, resspectiv poziția 151-200 din cele 200 incluse în clasamentul final.

UBB este lider național, alături de Universitatea din București, și în domeniul Geologiei, situându-se în top Shanghai pe poziția 401-500, în timp ce domeniul inginerie chimică de la universitatea clujeană, poziționat în intervalul 401-500, ocupă locul trei în ţară, alături de alte universități românești de prestigiu.

Sursa foto: UBB

Te-ar mai putea interesa

X
X
X