Filmul „Touch Me Not”, de Adina Pintilie, a fost nominalizat la premiul European Discovery 2018

Pelicula „Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not”, regizată de Adina Pintilie, a fost nominalizată, alături de alte cinci debuturi în lungmetraj, la European Discovery 2018 – Prix FIPRESCI decernat de Academia de Film Europeană.

Nominalizările au fost stabilite de un juriu din care au făcut parte Katriel Schory, din Israel, în calitate de membru în conducerea EFA, și criticii Mihai Chirilov, din România, Azize Tan, din Turcia, Isabelle Danel, din Franța, Robbie Eksiel, din Grecia, și Michael Pattison, din Marea Britanie, ca reprezentanți ai FIPRESCI, Federația Internațională a Criticilor de Film, informează Mediafax.

Lista nominalizărilor cuprinde „Girl” (coproducție Belgia/ Olanda, în regia lui Lukas Dhont), „One Day/ Egy nap” (din Ungaria, de Zsófia Szilágyi), „Scary Mother/ Sashishi Deda” (Georgia/ Estonia, scris și regizat de Ana Urushadze), „The Guilty/ Den Skyldige” (Danemarca, de Gustav Möller), „Those Who Are Fine/ Dene Wos Guet Geit” (Elveția, de Cyril Schäublin) și „Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not” (România/ Germania/ Republica Cehă/ Bulgaria/ Franța, de Adina Pintilie).

Cei aproximativ 3.500 de membri ai Academiei de Film Europene vor alege câștigătorul. Premiul va fi acordat în cadrul celei de-a 31-a ediții a galei EFA, care va avea loc pe 15 decembrie, la Sevilla, în Spania.

Lungmetrajul „Nu mă atinge-mă” a primit la Festivalul de la Berlin premiul Ursul de Aur și trofeul pentru cel mai bun debut. Filmul este o explorare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute despre intimitate, ca aspect fundamental al existenţei umane.

Citește și: Documentarul „Ouăle lui Tarzan”, de Alexandru Solomon, a fost nominalizat la European University Film Award

Sursa foto: Facebook.com/touchmenotfilmpage

X
X
X