FOTO | Artiștii Filarmonicii din Cluj au cântat în casa unei bătrâne de 104 ani din Munții Apuseni, în cadrul proiectului „Note de bine”

Artiștii Filarmonicii de Stat Transilvania au cântat în casa unei femei de 104 ani, în cadrul proiectului „Note de bucurie”, prin care și-au propus să ducă muzica clasică în casele din zonele greu accesibile din Munții Apuseni.

Prima incursiune a artiștilor clujeni a avut loc în casa Mariei Târa. „Ea are 104 ani pe hârtie și 106 ani în realitate și o nemăsurată poftă de joc. Cântecele interpretate de artiștii Filarmonicii i-au amintit de <Uărbu` din Lona>, care cânta cel mai bine, deși nu vedea nimic și pe a cărui muzică și-a trăit tinerețile”, susțin reprezentanții Consiliului Județean Cluj, instituție în subordinea căreia se află Filarmonica Transilvania.

Apoi, cvartetul de coarde al instituției, completat de poveștile lui Adonis Tanța, le-a cântat copiilor și învățătoarelor de la școala din Muntele Rece.

Acesta a fost primul popas în cadrul proiectului „Note de bine”, finanțat în ediția a 6-a a Sferei Donatorilor din Transilvania și organizat de ,,Niște oameni”.

„Proiectul își propune să ducă muzica clasică acolo unde ea nu ajunge aproape niciodată, și anume în zonele greu accesibile din Munții Apuseni. Astfel, CERT Transilvania, un partener de nădejde în cadrul acestei inițiative, a acordat sprijin pentru ca echipa să poată ajunge, off-road, în cele mai neumblate și mai necântate locuri din munți, în casele celor singuri”, mai arată reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Sursa foto: Facebook/Consiliul Județean Cluj/Alexandru Rădulescu

Ne poți asculta și aici: