Premieră la Filarmonică: „Visul unei nopți de vară”, o împletire între muzică și text, sub bagheta dirijorului Andrei Feher

Filarmonica de Stat Transilvania întâmpină primăvara cu un concert special. Una dintre cele mai iubite comedii ale lui Shakespeare, „Visul unei nopți de vară” este, potrivit organizatorilor, „o împletire superbă între muzică și text”.

„Foarte probabil că ați văzut-o, ca piesă de teatru. Sau că ați ascultat pe scena Filarmonicii uvertura . Dar, în această formulă de lucrare muzicală întreagă, compusă de Mendelssohn special pentru piesa de teatru, acum completată de textul lui Shakespeare (prin vocile actorilor Ionut Caras și Alexandra Caras), foarte puțin probabil că ați văzut pe scenele Clujului”, susțin reprezentanții Filarmonicii.

Deschiderea serii se va face cu Schumann – Uvertură, Scherzo şi Finale, dar atracția va fi „Visul unei nopți de vară”, lucrare muzicală compusă de Felix Mendelssohn. „Creând această muzică, Mendelssohn s-a identificat pe rând cu toate personajele. Le-a recreat pe fiecare pe care Shakespeare le-a imaginat. „Extravaganţa” muzicală de care Mendelssohn a dat dovadă cu această ocazie avea să-l propulseze pe compozitorul de 18 ani pe frontispiciul muzicii germane”, susțin reprezentanții Filarmonicii.

Pe scenă vor urca orchestra și corul Filarmonicii de Stat Transilvania, dirijorul Andrei Feher, actorii Ionuț Caras și Alexandra Caras, soprana Larisa Andreea Ștefan și mezzosoprana Melinda Duffner.

Spectacolul este programat mâine, 1 martie, de la ora 19.00, la Colegiul Academic.

Sursa foto: Facebook/Filarmonica de Stat Transilvania

Ne poți asculta și aici: