Primii pași pentru construirea sediului Filarmonicii, pe B-dul 21 Decembrie. În zonă se va ridica întâi un hotel de 4 stele sau o clădire de birouri de clasa A

Primăria Cluj-Napoca a publicat anunțul de licitație pentru concesionarea unui teren pe strada 21 Decembrie pentru construirea unui hotel sau a unei clădiri de biuri. Din redevența plătită de investitorul privat ar urma să fie construit și noul sediu al Filarmonicii.

Potrivit anunțului de licitație, investitorul poate construi în zonă un hotel de cel puțin 4 stele, care să aibă minimum 200 de camere, sau o clădire de birouri, minimum clasa A. Valoarea investiției este cuprinsă între 350 de milioane și 1,4 miliarde de lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 martie 2019.

În schimbul concesionării terenului pe 40 de ani, investitorul va plăti o redevență anuală. Autoritățile intenționează să folosească această sumă pentru construcția viitorului Centru Cultural Transilvania, care va include sediul Filarmonicii, dar și un centru de artă contremporană. Investiția este cifrată la peste 40 de milioane de euro.

 

Ne poți asculta și aici: