FOTO | Ce se „poartă” la nunți în acest an. Torturi cu foițe de aur sau argint și verighete cu aer vintage

Torturi cu foiță de aur, verighete gravate cu note muzicale ori în stil vintage, bar de înghețată artizanală și un colț de poveste pentru cei mici.

Acestea sunt câteva dintre cele mai noi tendințe în materie de produse și servicii de nuntă pe care le pot accesa viitorii miri, la Cluj.

Romanticii își pot proiecta povestea de dragoste, sub forma unui filmuleț, în fața invitaților, în timp ce cuplurile non-conformiste pot petrece luna de miere în Bali, între o junglă și temple milenare. Însurățeii pot să epateze cu un tort cu foițe de metal prețios, comestibile, ori să-și inscripționeze verighetele într-un mod inedit.

„Se consumă, ca atare, este foiță de aur sau de argint comestibilă. Ele se folosesc încă din Evul Mediu, pentru efectele terapeutice. Se credea că aduc beneficii sănătății și apoi, evoluând în timp, se folosesc ca decor sau pentru răsfățul personal al fiecăruia”, a declarat Andrei, angajatul unei companii care oferă astfel de torturi.

„Am avut, de exemplu, un cuplu care a dorit să scrie <<te iubesc>> în note muzicale sau au dorit munți, copaci, sau ca verighetea să arate ca și cum ar fi veche, adică lovită, ciobită”, a spus și Cosmin Oancea, reprezentantul unei firme care vinde verighete personalizate, realizate de designeri.

Dincolo de extravaganțe, numeroase cupluri în prag de căsătorie aleg simplitatea. Mâncarea gustoasă și atmosfera plăcută sunt cele care fac diferența, spun mai mulți viitori miri.

„Mâncarea e pe primul loc pentru invitați, cam cu asta rămân invitații, mai mult decât orice”, crede o tânără.

„În primul rând, este nevoie de un om care să se ocupe de atmosferă, să pregătească tot, atât jocuri dacă o să fie, cât și dans și muzică”, este de părere un clujean, care se pregătește de nuntă.

Tinerele cupluri pot economisi până la 4.000 de euro din bugetul de nuntă prin intermediul cataloagelor cu cupoane valorice, spune Anca Gădălean, organizator al unui eveniment de profil.

Potrivit acesteia, bugetul unei nunți poate varia între 15.000 de euro și câteva sute de mii de euro, în funcție de numărul invitaților și conceptul evenimentului.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: