FOTO | Clujenii pot cumpăra bilete și abonamente pentru transportul în comun direct de pe telefonul mobil

Clujenii pot cumpăra bilete și abonamente pentru transportul în comun direct de pe telefonul mobil, prin intermediul unui card bancar Visa/Mastercard, anunță primarul Emil Boc.

Titlurile de călătorie pot fi achiziționate prin aplicația 24pay atât din mijloacele de transport în comun, cât și din stații. Aplicația poate fi descărcată din Google Play sau App Store.

Călătorii nu vor achita niciun cost în plus față de prețul biletului sau abonamentului, aplicația fiind gratuită pentru utilizatori, anunță primarul Emil Boc.

„Biletele/abonamentele pot fi achiziționate prin accesarea secțiunii <Transport Public> din aplicația 24pay și scanarea codului QR. Dacă telefonul este echipat cu tehnologia NFC, e suficientă apropierea de eticheta cu simbolul NFC de pe afișele montate în stațiile și mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca. După scanarea codului QR, aplicația va afișa biletele/abonamentele pentru cumpărare (o călătorie urbană, bilet cu durată de 45 de minute, abonamente de 24 de ore, 72 de ore, săptămânale și lunare). Totodată, a fost implementat un nou mod de a plăti călătoria direct din vehicul, prin tastarea codului de 4 cifre de pe afișul 24pay, urmând a se afișa lista de bilete disponibilă – menționată mai sus în text”, susține Emil Boc, într-o postare pe pagina lui de Facebook.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Ne poți asculta și aici: