Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Trei firme sunt interesate să facă studiul de fezabilitate al viitoarei baze sportive din zona La terenuri din cartierul Mănăștur

Schimbarea la față a zonei La terenuri din Mănăștur poate prinde în sfârșit contur. Trei firme s-au înscris la licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate și a Planului Urbanistic Zonal.

La precedentele două licitații organizate de autorități nu a existat niciun ofertant. Primăria Cluj-Napoca intenționează să transforme peste 5 hectare de teren într-o replică a bazei sportive din Gheorgheni, inaugurată la finalul anului 2016. Municipalitatea analizează în prezent proiectele tehnice depuse.

„Ne dorim acolo prin acest studiu de fezabilitate să vedem exact terenurile pe care le putem expropria pentru această bază sportivă. Vedem modelul din Gheorgheni, unde sunt 100.000 de rezervări ca cardul. Este clar necesară încă o astfel de bază. Sunt trei oferte, abia la a treia licitație am avut oferte, estimez că în maximum săptămâni, dacă nu vor fi contestații, vom putea anunța câștigătorul”, a declarat, pentru EBS Radio, Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Valoarea contractului de proiectare este de aproximativ 100.000 de euro.

Termenul de realizare a proiectului tehnic va fi cel mai probabil de 6 luni, cu excepția situației în care vor fi necesare avize suplimentare sau chiar un studiu de impact, a explicat viceprimarul. O parte dintre terenurile din zonă sunt deținute de proprietari privați, soluția exproprierii fiind singura prin care terenul poate fi utilizat pentru viitoarea investiție.

Transformarea zonei trebuie să păstreze și caracterul verde al acesteia, atrage atenția coordonatoarea asociației La Terenuri – Spațiu Comun în Mănăștur, care desfășoară activități aici începând din 2012.

„Suntem mulțumiți că Primăria a înțeles că trebuie să sistematizeze zona și să facă primii pași legali. În toți anii ăștia de activare a zonei am dorit să atragem atenția autorităților cu privire la zonă. Dar de la a dori o zonă verde- ceea ce foarte mulți oameni din zonă ne-au tot transmis în anii aceștia – până la betonare și zonă de agrement sportivă cred că este o distanță destul de mare. Asta am vrea să vedem: că doleanțele sunt respectate și combinate. Până la urmă, oamenii au nevoie și de cultură și de recreere, au nevoie și de spații verzi”, a declarat Lala Panait pentru EBS Radio.

Zona La terenuri din cartierul Mănăștur a fost activată începând cu 2012 de către asociația amintită, care a organizat activități artistice și recreative pentru locuitorii zonei. În prezent există și un festival al cartierului, Zilele Mănășturului, ajuns la ediția a șasea.

Sursa foto: Facebook/La Terenuri Spațiu Comun în Mănăștur

X
X
X