FOTO | Există și 13 cu noroc! În fiecare lună, pe această dată, un salon din Cluj donează banii încasați pentru cauze nobile

Bani pentru cauze nobile din servicii de înfrumusețare. În fiecare zi de 13 a lunii, o antreprenoare din Cluj donează încasările propriului salon de înfrumusețare unei cauze sociale.

Angajații acestui salon se transformă pentru o zi în voluntari, iar clienții în „complici” la fapte bune.

„Noi, în fiecare lună suntem niște voluntari fericiți, o echipă frumoasă care își donează, practic, întreaga zi. În fiecare zi de 13 se fac programări normale, ca în oricare altă zi, doar că noi nu încasăm ca și societate comercială costul serviciilor, ci clientul depune banii direct într-o urnă. Acești bani sunt direcționați către copiii aflați în dificultate”, spune Ramona Mîndru, inițiatoarea proiectului „13 cu atitudine”.

Echipa Ramonei a îmbrățișat încă de la început, cu entuziasm, acest proiect. Fiecare angajat se implică, iar răsplata este pe măsură.

„Cred că toți ne dorim schimbarea și puțini o facem. Clar că m-a încântat inițiativa asta, cu toții am fost de acord. Unele zile sunt grele și cu încărcătură emoțională, dar la sfârșitul acelei zile de 13 e bucuria că poate ai adus un zâmbet și o speranță că poate fi altfel”, spune și Florina Uț, angajată a salonului Catwalk.

În fiecare lună, echipa selectează o altă cauză căreia i se dedică. Angajații au achiziționat, astfel, medicamente pentru copiii bolnavi, au finanțat tabere pentru micuții cu probleme, iar în total au donat peste 70.000 de euro, în ultimii 5 ani.

„E un proiect de suflet, e un proiect cu care mă identific și ceea ce îmi dă mie putere și mă încurajează datorită satisfacțiilor emoționale și sufletești. E un proiect care crește în fiecare lună, care dă rezultate în fiecare lună”, a mai spus Ramona Mîndru

Și clienții sunt încântați de inițiativă. Chiar dacă vin la salon pentru o nouă tunsoare sau la cosmetică, aceștia pleacă acasă nu doar cu o schimbare de look, ci și cu mulțumirea că au putut ajuta.

„Încerc să îmi fac programările în zilele de 13. E un proiect foarte frumos, mi-a plăcut din prima, de când am auzit de el. Simți că faci un lucru bun, efectiv chiar simți frumusețea care vine din interior”, spune o clientă a salonului.

„Eu am venit întâmplător într-o dată de 13 și am fost uimită. M-am bucurat și pentru faptul că am știut că banii respectivi se duc pentru o cauză nobilă, a fost ceva în plus”, a declarat pentru EBS Radio i altă cientă.

În această lună, banii vor merge către copiii care suferă de diabet.

Ioana Pîrlea

Foto: Arhiva personală

Ne poți asculta și aici: