FOTO | Gest nobil din partea unor clujeni: înoată pentru a le asigura un loc în tabără copiilor bolnavi

Doi clujeni înoată în șapte lacuri din țară cu scopul de a strânge fonduri pentru tabere dedicate copiilor bolnavi.  

Yuppi Lake Challenge este provocarea pe care au acceptat-o cei doi tineri, care își vor întrece propriile limite pentru a face o faptă bună.

„Este un efort destul de mare, mai ales pentru că noi nu suntem înotători profesioniști. Pe mine ce mă motivează foarte mult este faptul că reușesc să îmi dedic o parte din timp și o parte din energie pentru a face bine. Practic, o să traversăm șapte lacuri de munte. Scopul acestei aventuri și a acestui fundraising este de a strânge bani cu care noi sponsorizăm taberele Yuppi, tabere pentru copiii care suferă de cancer, diabet și artrită juvenilă”, spune Katona Alpar Gyorgy, unul dintre inițiatorii proiectului.

Obiectivul celor doi clujeni este de a strânge 49.000 de lei din donații. Primul lac traversat de aceștia este Tarnița, iar acest lucru se va întâmpla duminică, 30 iunie.

Șase lacuri au fost alese până acum de înotători. Este vorba sunt Tarnița și Beliș, din județul Cluj, Drăgan și Leșu, din județul Bihor, Vidraru, din județul Argeș și Colibița, din județul Bistrița-Năsăud. Ele vor fi traversate secvențial, pe rând, pe întreaga durată a verii, până în septembrie 2019.

Este al patrulea an la rând când Szénási Zoltán și Katona Alpár Gyorgy, fondatorii proiectului Rupicapra Social, și-au propus o acțiune de strângere de fonduri pentru organizarea taberelor care utilizează metoda revoluționară numită terapie prin experiență.

Ioana Pîrlea

X
X
X