FOTO | Holul Casei de Cultură a Studenților din Cluj, transformat în sală de lectură

Clujul are o nouă bibliotecă. Ea poartă numele scriitorului Ion Agârbiceanu și a fost amenajată în holul mare al Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

De acum înainte aici va funcționa o bibliotecă accesibilă oricărui iubitor de lectură. Spațiul, care a fost inaugurat marți, a fost mobilat corespunzător și le oferă vizitatorilor accesul la peste 500 de cărți.

Directorul Casei de Cultură, Flavius Milășan, se așteaptă ca numărul titlurilor să ajungă la 2.500. Colecția de volume se construiește exclusiv din donații, iar cărțile nu se împrumută.

Aceasta este singura restricție impusă cititorilor, care au acces gratuit la noua bibliotecă, zilnic, între orele 7.00-22.00.

Pe lângă holul mare la Casei de Cultură a Studenților din Cluj, un spațiu adiacent a fost și el amenajat pentru cititori, folosind mobilă veche restaurată de Serro Redesign.

Inaugurarea bibliotecii a fost completată de vernisajul unei noi expoziții a Clubului de Pictura al CCS, „Armonia primăverii”, iar lucrările vor rămâne pe simeze până la sfîrșitul lunii viitoare.

Text și foto: Tiberiu Crișan