FOTO | Învață de mici să-și ajute semenii. Elevi din patru licee clujene au strâns bani pentru copiii din două centre sociale

Tinerii au organizat ateliere pe diferite teme care îi preocupă pe adolescenți, iar participanții au făcut donații pentru cei aflați în nevoie.

În plus, atât elevii organizatori, cât și copiii din centrele sociale au pregătit prăjituri delicioase sau limonadă pe care le-au scos la vânzare.

„Ne-am gândit cum am putea să contribuim și pentru că o parte dintre elevi învață la școli profesionale, profilul bucătar, ne-am bazat pe ei. Au făcut prăjituri și câte o brățară pentru cei care au organizat acest eveniment. Gestul elevilor de la Impact e binevenit și pe partea relațională, dar și prin faptul că s-au gândit să facă o strângere de fonduri. Chiar acum trecem printr-o perioadă în care avem nevoie mai mult de sprijinul celor din jurul nostru, respectiv din comunitatea noastră”, a declarat Sorana Crișan, managerul Casei de tip familial „A-mic”.

Cei care au participat la ateliere au aflat cum pot să gestioneze problemele specifice adolescenței, dar și cum să acorde primul ajutor.

„Noi am pornit evenimentul ăsta de la ideea că suntem tineri și știm care sunt nevoile noastre. Apoi ne gândeam că la foarte multe întrebări pe care le avem nu le putem găsi răspunsul în școală sau foarte ușor. Și, prin chestia asta, ne-am gândit să facem mai multe ateliere. Aceasta este doar prima ediție a evenimentului. Evenimentul în sine are două scopuri și anume cel de a găsi răspunsul la anumite întrebări pe care ni la punem noi adolescenții și, în al doilea rând, să îi ajutăm pe copii, care sunt cauza noastră”, spune și eleva Maria Miruna Filip, unul dintre organizatorii evenimentului.

Donațiile tinerilor au mers către centrele „A-mic”și „La noi”, ale organizației „Ecce Homo”. Banii strânși vor fi folosiți pentru achiziționarea de mâncare, produse de igienă, medicamente, haine și rechizite.

Alexandra Ogruțan

X
X
X