Peste 4.400 de elevi din Cluj au fost înscriși în clasa pregătitoare, în două săptămâni

Părinții mai pot să își înscrie copiii în clasa zero până vineri, 22 martie, când se încheie prima etapă.

4.428 de copii din județul Cluj au fost înscriși de părinți în clasa pregătitoare, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației Naționale.

Prima etapă de înscrieri se încheie în data de 22 martie, iar cererile-tip de înscriere mai pot fi completate, online sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului până atunci.

Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și a cel puțin un membru al comisiei, între orele 8:00 – 18:00, zilnic, de luni până vineri.

Listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere vor fi afișate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene și municipiului București până vineri, 29 martie.

A doua etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare este programată între 2 și 8 aprilie și se adresează celor care nu au fost înscriși în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. Listele finale vor fi afișate în data de 11 aprilie.

La nivelul județului Cluj sunt disponibile 5.700 de locuri în clasa zero, începând din toamnă. Copiii vor fi distribuți în peste 260 de clase, dintre care 110 vor fi la Cluj-Napoca.

Ne poți asculta și aici: