FOTO | Pensionarii clujeni au stat la coadă la abonamentele gratuite de transport în comun

Chiar în prima zi lucrătoare a anului, vârstnicii din Cluj-Napoca au stat la coadă la sediul Primăriei din cartierul Mănăștur ca să își ridice abonamentele gratuite de transport în comun.

„E dezorganizare. Sigur că e un inconvenient mare ăsta. Înainte se făceau abonamente în stații. Mergea mai repede, uitați, că aici nu știm care pentru ce stă”,a spus, pentru EBS Radio, un pensionar. „Merită, că mă duc zilnic sau la două zile câteodată pe mijlocul de transport, că nu dau bani din pensie”, explică o clujeancă. „Păi merită că altfel nu aș sta. Eu circul mult, aproape zilnic”, adaugă altă femeie aflată la coadă.

Abonamentele gratuite se adresează tuturor persoanelor cu domiciliul stabil în municipiul Cluj-Napoca, cu vârste de peste 70 de ani, și pensionarilor și vârstnicilor cu vârste sub 70 de ani, cu venituri lunare mai mici de 1.700 de lei. Aceștia primesc gratuitate la transportul în comun pe toate liniile în Cluj-Napoca, Apahida, Baciu și Florești.

De asemenea, persoanele vârstnice și pensionarii cu vârsta sub 70 de ani, cu venituri lunare cuprinse între 1.701 și 1.900 lei, beneficiază de gratuitate la transportul în comun pe o singură linie pe raza municipiului Cluj-Napoca.

50 de mii de abonamente sunt distribuite gratuit pentru anul 2019. Abonamentele din acest an se eliberează până în data de 15 ianuarie.

Text și foto: Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: