Peste 24.000 de elevi din Cluj au fost transportați la școală cu autobuze dedicate. Programul se extinde și la alte licee, urmând să fie aduse încă 10 autobuze

Nu mai puțin de 24.000 de elevi au fost transportați la și de la școală cu autobuze dedicate, în perioada septembrie-decembrie 2018.

Programul se va extinde la toate școlile din centrul Clujului.

Proiectul pilot, realizat prin programul de Bugetare participativă, a vizat transportul la școală și înapoi acasă a copiilor care învață la liceele „Nicolae Bălcescu” și „Avram Iancu”.

Potrivit Poliției locale, care gestionează acest program, anul trecut, de când a început școala și până în luna decembrie au fost transportați 24.030 elevi, dar și 1.899 adulți, părinți sau bunici ai celor mici.

Proiectul, care a fost implementat atât pentru confortul elevilor, cât și pentru a fluidiza circulația în centrul orașului la orele de vârf, va fi extins.

Potrivit directorului Companiei de Transport Public Cluj, Liviu Neag, până în luna mai vor fi aduse alte 10 autobuze.

„Avem un contract pentru încă 10 autobuze echipate special pentru elevi. Au un număr de 44 de locuri, două uși și sunt dotate special pentru copii. Acest lucru înseamnă că programul de transport se va extinde și la celelalte șase școli din zona centrală”, a declarat pentru EBS Radio Liviu Neag.

Directorul CTP Cluj a mai precizat că acum sunt folosite 6 sau 7 autobuze, în funcție de cerere.

„Dimineața, copiii sunt luați în autobuze mai mari. La prânz, aceștia sunt preluați de la școli la ora 12.00, iar o parte la ora 16.00 pentru cei care au program prelungit”, a mai spus Liviu Neag.

De acest proiect beneficiază elevii din clasele pregătitoare și până la clasa a IV-a. Adulții transportați sunt părinții copiilor care au dorit să mergă cu ei o perioadă de timp, ca să se convingă de faptul că cei mici sunt transportați în siguranță.

Cei mici sunt însoțiți și de polițiști locali.

Ne poți asculta și aici: