Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

FOTO | Prăjiturile și cozonacii fără zahăr și fără gluten câștigă teren la Cluj

Dulciurile și produsele de patiserie pot fi și gustoase și sănătoase. O demonstrează bunătățile făcute la o patiserie din Cluj-Napoca, unde proprietarii încearcă să schimbe modul în care sunt percepute aceste produse.

Deserturile sunt atât pentru cei care au probleme de sănătate și urmează un regim special, cât și pentru cei care pur și simplu doresc să adopte un stil de viață sănătos.

„Ne-am gândit la sănătate, când am început. Am înlocuit 99,9% dintre ingredientele tradiționale, în sensul că nu folosim făină sau zahăr. Făinurile pe care le folosim noi sunt făină de bambus, psyllium, făină de hrișcă, de mei sau de tapioca. Zahărul l-am înlocuit și folosim eritrit, care are un indice glicemic zero și merge foarte bine, în special la cei cu diabet. Și în rest folosim strict ingrediente naturale”, spune Adela Dolha, proprietara micii afaceri.

Pe clienți îi așteaptă sortimente variate de brioșe, croissante, prăjituri și chiar pâine, toate fără gluten și fără zahăr. Iar în ultimele zile, angajații au lucrat la foc continuu pentru a pregăti bunătăți pentru sărbători, spune Adela Dolha.

„Sunt comenzi foarte mari pentru Paști. Prăjituri, pâine, baghete, brioșe, cozonaci. Avem cozonac cu nucă și cozonac cu carob, de fapt făina e din carob, cu roșcove sau pudră de roșcove”, a spus aceasta.

Produsele au devenit rapid populare mai ales în rândul celor care vor să mănânce sănătos, chiar și de sărbători.

Prețurile acestor produse nu sunt cu mult mai mari față de cele tradiționale. Un croissant costă 5 lei, o prăjitură 10 lei, iar un cozonac, 25 de lei.

Ioana Pîrlea

X
X
X