FOTO | Premii pentru voluntarii clujeni care au realizat biografiile a 1.100 dintre cei 1.200 de delegați la Marea Unire din 1 decembrie 1918

Studenții care au creat paginile biografice ale delegaților la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia au fost premiați. Facultatea de Istorie a Universității Babeș-Bolyai și Wikimedia România au oferit premii pentru cea mai complexă biografie realizată, precum și pentru cel mai mare număr de biografii scrise. De asemenea, toți cei 17 voluntari implicați în proiect au primit diplome.

Studentul cu cel mai mare număr de biografii realizate a fost Florina Sas. „Am câștigat locul întâi pentru cel mai mare număr de biografii realizate, mai exact am scris 169 de articole dedicate delegaților de la Marea Adunare Națională, iar locul III l-am câștigat pentru realizarea celui mai dezvoltat articol. Nu mi-a ocupat nici foarte mult timp, am avut timp și de școală, și de viață socială. A fost ok, mi-a plăcut să fac asta”, a declarat Florina Sas, pentru EBS Radio.

Pe lângă diplome și tricouri, câștigătorii au mai primit din partea Wikimedia România vouchere în valoare de 180 de lei pentru locul I, 120 de lei pentru al doilea și 60 de lei pentru locul trei.
Studenții Facultății de Istorie și Filosofie au derulat din aprilie până acum un proiect în care au alcătuit o bază de date utilizând platforma Wikipedia cu biografiile a 1.100 dintre cei 1.200 de delegați prezenți la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, în 1 Decembrie 1918.

„Noi venim cu expertiza tehnică, cu ce presupune editarea pe Wikipedia. Am desfășurat două ateliere de instruire cu editorii, în care le-am prezentat ce presupune proiectul, cum se aditează, care sunt pașii”, susține Iulian Măcreanu, reprezentantul Wikimedia.

Alexandra Ogruțan

Ne poți asculta și aici: