FOTO | Proiect inedit în curtea liceului „Ghibu”: amfiteatru în aer liber, construit la un curs de arhitectură pentru copii

Un nou proiect inedit a luat naștere la Liceul „Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca. În curtea școlii a fost amplasat un amfiteatru din lemn, la construcția căruia au contribuit și copiii din clasa a patra, înscriși la un curs opțional de arhitectură.

În cadrul proiectului, practic elevii au redescoperit școala și și-au imaginat cum ar vrea să arate locul unde să poată învăța.

„Scopul fiecărui proiect este de a explora spațiile urbane, spațiile școlii, iar în cazul nostru am ajuns la concluzia că ceea ce ne lipește este un spațiu exterior și atunci am amenajat un loc cam de dimensiunile unei săli și care poate fi folosit pentru ore în aer liber, mici scenete de teatru. Ideea e să fie folosit într-un mod spontan și creativ de către elevi, pentru că, asta mi se pare mie, creativitatea lipsește din învățământul românesc”, a declarat pentru EBS Radio arhitectul Ciprian Șimon.

Proiectul a fost realizat de Asociația „De-a Arhitectura”, cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România.

Liceul „Onisifor Ghibu” este cunoscut și pentru singurul festival din curtea școlii organizat în România. „Ghibstock”, care are și o componentă caritabilă, a ajuns în acest an la cea de a zecea ediție.

Ioana Pîrlea

Sursa foto: arh. Ciprian Șimon