FOTO | Săptămâna viitoare încep lucrările la cel de-al treilea parking din cartierul Mănăștur

Autoritățile locale vor preda mâine amplasamentul, după ce recent a fost emisă și autorizația de construire pentru parkingul situat la intersecția străzilor Mogoșoaia și Ion Meșter. Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat săptămâna viitoare.

Parcarea va avea trei niveluri, dintre care două la subsol, cu aproape 300 de locuri. Acesta este al treilea parking a cărui construcție începe în cartierul Mănăștur, toate urmând să fie finalizate în 2020.

„Vor duce la creșterea calității vieții oamenilor care locuiesc în zonă. Pentru că astăzi mașinile sunt parcate pe spațiile verzi, pe trotuare, sunt blocate aleile și dacă dorește cineva astăzi să se plimbe prin cartier, să-și plimbe copilul cu căruciorul, nu poate pentru că sunt blocate aleile și trotuarele. În al doilea rând, vom elimina acele supărări, când vine cineva acasă să nu găsească loc de parcare pentru că este ocupat”, a declarat, pentru EBS Radio, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

„Pe platforma unde va fi construită clădirea au fost demolate 113 garaje, urmând ca în locul lor să fie construite 292 locuri de parcare, 9 stații de încărcare pentru mașini electrice (din care 5 active și 4 rezervă), 34 locuri de parcare pentru biciclete (în parking), spațiu special pentru 26 biciclete, 23 locuri de parcare pentru motociclete și scutere și locuri de parcare pentru vizitatori”, a spus viceprimarul.

Chiar dacă sunt adresate cu preponderență riveranilor, parkingurile vor avea și locuri pentru vizitatori, dar și stații de încărcare a mașinilor electrice. Spre exemplu, în parkingul de pe strada Primăverii, din zona Minerva, există 35 astfel de locuri.

La sfârșitul anului 2018 și la începutul acestui an, Primăria a emis ordinele de începere a lucrărilor și la parkingurile de pe strada Primăverii nr. 8, respectiv Primăverii nr. 20. Cele trei noi parkinguri ar urma să fie inaugurate până în vara anului viitor. „Parkingul de pe strada Mogoșoaia are termen de finalizare 15 luni. Sunt termene (de finalizare, n.red.) aproximativ egale, cu un avans de două luni, două luni de iarnă, la cel de pe Primăverii 20 și o lună la cel de pe Primăverii 8, Ele (cele trei pakringuri) vor fi gata aproximativ în aceeași perioadă”, a mai spus Dan Tarcea.

Valoarea investiției în parkingul de pe strada Mogoșoaia este de peste 15 milioane de lei, fără TVA.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/Dan Tarcea