Încep lucrările la parkingul din zona complexului studențesc Hașdeu

Încep lucrările la parkingul de pe strada Păstorului, din zona Hașdeu. Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat de Primăria Cluj-Napoca până la sfârșitul acestei luni.

Parkingul de pe strada Păstorului va avea 320 de locuri și va costa peste 25 de milioane de lei.

Potrivit viceprimarului municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, construcția altor parkinguri ar putea fi întârziată, din cauza schimbările legislative din ultima vreme și a întârzierii votării bugetului central, care au afectat bugetul orașului.

„Pentru celelalte parkinguri, care sunt în diferite faze, de elaborare a PUZ-ului, altele sunt cu PUZ-urile și cu PUD-urile aprobate, vom organbiza licitațiile de proiectare și execuție, urmând să le temporizăm în funcție de buget, discutăm de Zorilor, Gheorghe Dima, Sighișoarei, Albac-Azuga, de Trotușului, parkingul din Piața Cipariu, parkingurile care sunt în zona Nicolae Titulescu. Până în acest moment avem un minus de 17 milioane de euro și nu știm cum va arăta bugetul pe 2019”, a declarat, pentru EBS Radio, Dan Tarcea.

Orașul a pierdut 5 milioane de euro din cauza întârzierii aprobării bugetului central, iar alte 12 milioane de euro acoperă preluarea unor cheltuieli din domeniul asistenței sociale, transferate din acest an de la bugetul central spre bugetele locale, a explicat viceprimarul.

Pe de altă parte, Dan Tarcea a menționat că prioritățile de investiții și cheltuieli ale orașului vor fi co-finanțarea proiectelor de regenerare urbană, transportul public și pentru cheltuilelile din domeniul educației și al sănătății.

În privința parkingurilor, prioritare sunt, potrivit viceprimarului, cele patru programate să fie finalizate până în 2021: cel din zona Hașdeu și alte trei, aflate în construcție, pe străzile Primăverii 8, Primăverii 20 și Mogoșoaia. Ultimele trei au ca termen estimat de finalizare anul viitor. Alături de parkingul din Hașdeu, acestea vor oferi peste 1.000 de noi locuri de parcare.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: