Peste 1.000 de noi locuri de parcare vor fi create la Cluj în următorii trei ani

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță că până în 2021 vor fi inaugurate patru noi parkinguri publice. Acestea vor avea în total peste 1.000 de locuri de parcare.

Parkingul de pe strada Primăverii nr. 20 va avea aproximativ 400 de locuri de parcare.

Cel mai avansat proiect este cel de pe strada Primăverii, nr. 20, din cartierul Mănăștur, unde vor fi amenajate aproximativ 400 de locuri de parcare. Situația parkingului s-a deblocat în această primăvară, după soluționarea unei contestații cu privire la licitația de execuție. „Cel mai avansat este cel de pe Primăverii 20. Deja documentele sunt depuse la noi, la Primărie. Eu estimez că în maxim trei săptămâni vom avea eliberată autorizația de construire. Deja noi am trimis somații către toți posesorii de garaje ca în termen de 60 de zile să își strice garajele ca să putem preda amplasamentul”, a declarat, pentru EBS Radio, Dan Tarcea, viceprimarul municipiului.

Potrivit acestuia, pentru parkingul Hașdeu, care va avea peste 300 de locuri de parcare, urmează să fie eliberată autorizația de construire. Tot în stadiul avansat sunt, potrivit lui Dan Tarcea, și proiectele parcărilor de pe Primărverii nr. 8 și Mogoșoaia nr. 7. „Astea sunt cele mai avansate, pentru că sunt deja gata și licitațiile și sunt în faza de a depune proiectul pentru eliberarea autorizației de construire și pentru a putea da drumul la investiții”, a explicat viceprimarul. El susține că toate cele patru parkinguri, care vor dispune în total de peste 1.000 de locuri de parcare, ar trebui să fie gata în 2021.

Valoarea investițiilor în cele patru parkinguri depășește 90 de milioane de lei. Primăria mai are în diferite faze de pregătire parkinguri și în Piața Cipariu, dar și în cartierele Gheorgheni și Zorilor.

Sursa foto: Primăria Cluj-Napoca

 

Ne poți asculta și aici: