FOTO & VIDEO | Lecții de salvare în Parcul Central, de Ziua Pompierilor

Lecții de salvare în caz de accident, de acordare a primului ajutor, dar și o expoziție cu tehnica folosită în timpul intervențiilor. Acestea au fost principalele atracții ale evenimentului dedicat Zilei Pompierilor, organizat în Parcul Central.

Demonstrațiile angajaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” au atras zeci de clujeni. Pompierii le-au pregătit copiilor numeroase surprize, printre care punerea în scenă a unei descarcerări.

„În fiecare an ne bucurăm de interes și de apropierea membrilor comunității cu ocazia acestor manifestări festive și, bineînțeles, tot ceea ce ține de acestea, cum sunt expozițiile de tehnică de luptă, atelierele pentru copii, pentru ca ei să vadă cum arată un manechin pe care se învață acordarea primului ajutorul calificat. Bineînțeles, au fost și exerciții de descarcerare pregătite pentru cei mici”, a declarat Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Cei mai impresionați au fost copiii. „Mi se pare foarte interesant. Pompierii, pe lângă faptul că încearcă să stingă incendii, mai pot avea parte și de atacuri. Deci ar fi un dublu risc când merg să salveze oamenii”, a spus un adolescent.

„Omenie, risc, suflet, dăruință. Cam asta înseamnă pentru mine munca de pompier. Copiii văd și altceva decât sirenele de pe drum, văd ce consecință poate avea un gest necugetat. Învață lucruri frumoase! A văzut mașina, instrumentele de pe mașină”, spune bunica unui copil.

Ziua Pompierilor se sărbătorește în România, în fiecare an, în data de 13 septembrie.

Text, foto și video: Cristina Năstasă

Ne poți asculta și aici: