FOTO | Traseul de 1,6 kilometri din Cheile Turenilor este, de astăzi, mai accesibil turiștilor

Defileul Cheile Turenilor din județul Cluj poate fi vizitat în siguranță de astăzi. Specialiștii au lucrat trei luni pentru refacerea traseului, astfel încât acesta să devină cât mai accesibil turiștilor.

Lucrările efectuate de specialiștii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj au presupus montarea unor cabluri de oțel și suporți metalici la nivelul picioarelor pe versantul stâng. De asemenea, a fost marcat traseul în varianta de circuit, fiind incluse panourile din traseul tematic existent. Au fost instalate panouri cu regulile de vizitare, echipamentul minim necesar parcurgerii în siguranță a traseului, dar și panouri tematice cu specii de flori și fluturi întâlnite în Rezervația Naturală Cheile Turenilor. „Relieful din Cheile Turenilor este unul extrem de spectaculos și sălbatic, cu un traseu îngust și accidentat, senzațiile trăite de vizitatori fiind cu adevărat unice”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Parcurgerea Cheilor Turenilor era posibilă și până în acest moment, dar accesul era dificil din cauza faptului că presupunea traversarea Pârâului Racilor de mai multe ori. Din acest motiv, traseul era parcurs exclusiv de către persoane inițiate, deținătoare de echipament specializat.

Traseul are o lungime de 1,6 kilometri și poate fi parcurs în două ore și jumătate, cu echipament minim de alpinism, susțin reprezentanții Serviciul Salvamont-Salvaspeo. Cheile Turenilor se întind pe 25 de hectare și sunt declarate rezervație naturală, ca urmare a numeroaselor terase, cascade și peșteri din zonă.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Ne poți asculta și aici: