FOTO & VIDEO | Ceremonii dedicate Zilei Naționale organizate, în premieră pentru ultimii 29 de ani, în Piața Mihai Viteazu din Cluj

Festivitatea de depunere de coroane de flori de Ziua Națională a României a fost organizată la Cluj, pentru prima dată după Revoluție, în Piața Mihai Viteazu.

Câteva zeci de clujeni au îndurat gerul și au asistat la ceremonie. Au fost depuse coroane de flori din partea autorităților, pe muzica fanfarei militare. „Este pentru prima dată după 1989 când festivitatea oficială de depunere de coroane de Ziua Națională are loc în Piața Mihai Viteazu. Cred că această piață merită această recunoaștere din partea comunității noastre, că este o piață fanion a orașului. Cred că este și un gest simbolic de a recunoaște că primul care a unit cele trei țări românești a fost Mihai Viteazu, primul care a sădit sâmburele conștiinței naționale și a faptului că toți românii trebuie să trăiască în granițele aceluiași stat”, a declarat primarul Emil Boc.

Ceremonie Mihai Viteazul

Manifestările dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri au început în această dimineață la Cluj-Napoca cu o ceremonie de depunere de coroane de flori la statuia ecvestră a domnitorului Mihai Viteazul.

Publicată de Municipiul Cluj-Napoca pe Sâmbătă, 1 decembrie 2018

Piața Mihai Viteazu a fost recent reabilitată. Lucările la statuie au costat aproape 3,3 milioane de lei, iar alte 2,3 milioane au fost investite în lucrări pentru îmbunătățirea zonelor pietonale, a spațiilor verzi și iluminatului public.

„E elegantă, civilizată, cu bun gust, cu tot ce înseamnă dotări moderne, inclusiv dotări smart de ultimă generație: băncuțe cu alimentare solară, cu posibilitatea de a încărca telefonul, iluminat modern, statuia reabilitată impecabil, pavaj, blocul din față nu mai are reclamele care estompau statuia lui Mihai Viteazu, cu alte cuvinte e o piață care începe să arate așa cum trebuie”, a mai spus primarul.

Text și foto: Ovidiu Cornea

Citește și: FOTO & VIDEO | S-au terminat lucrările de modernizare a Pieței Mihai Viteazu. A fost instalată o bancă smart pentru încărcarea telefoanelor

Ne poți asculta și aici: