Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

FOTO | Omagiu lui Mihai Eminescu, la statuia poetului din fața Teatrului Național din Cluj-Napoca

Zeci de clujeni i-au adus un omagiu poetului Mihai Eminescu, la statuia acestuia din fața Teatrului Național. Astăzi s-au împlinit 169 de ani de la nașterea poetului.

Ceremonia de comemorare a debutat cu Imnul Național, urmat de o slujbă ținută de Mitrolopitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț.

În ultimii 8 ani, în 15 ianuarie se sărbătorește și Ziua Culturii Naționale. „Cultura și dinamica culturală devine un criteriu foarte important în aprecierea calității vieții dintr-un oraș. Alături de siguranță, de calitatea serviciilor, cultura devine un element de calitate a vieții și tot mai mult oamenii se uită atunci când își stabilesc o investiție sau își stabilesc un loc de muncă, se uită la calitatea vieții dintr-un oraș. Iar cultura capătă o pondere tot mai importantă și tot mai consistentă”, a declarat la ceremonie primarul Emil Boc.

Ceremonia a continuat cu un moment liric în foaierul Teatrului Național, unde actori și cântăreți de operă au interpretat fragmente din opera lui Mihai Eminescu.

Text și foto: Alexandra Ogruțan

X
X
X