FOTO & VIDEO | Podul peste Someș este aproape gata. Șoferii vor putea circula neîntrerupt pe 60 km de autostradă

Podul peste Someș de la Gilău, parte a Autostrăzii Transilvania, este gata în proporție de 92%. Până la sfârșitul lunii, acesta va fi deschis circulației împreună cu o porțiune de aproape 9 kilometri de autostradă, de la Gilău la Nădășelu. Șoferii vor putea circula neîntrerupt pe o distanță de 60 de kilometri, între Câmpia Turzii și Nădășelu. Ajunși aici, șoferii au acces la DN1 F Cluj-Napoca – Zalău.

Lucrările la podul peste Someș al autostrăzii sunt aproape gata. Structura are o lungime de peste 300 de metri și este susținută de cele mai mari grinzi folosite vreodată în România. 164 de tone cântărește un astfel de element, potrivit constuctorului. Infrastructura rutieră aferentă podului peste Someș al autostrăzii depășește 700 de metri. Până pe 28 septembrie va fi efectuată recepția finală a podului, susține directorul firmei constructoare, Andrea Besanti.

„Lucrările au durat zece luni. La momentul actual suntem la stadiul fizic de 92%”, a spus acesta.

Podul peste Someș pune în valoare tronsonul de autostradă Gilău-Nădășelu, în lungime de aproape 9 kilometri. Porțiunea respectivă a fost recepționată în 2017. În aceste condiții, conducătorii auto vor putea utiliza neîntrerupt 60 de kilometri din autostrada Transilvania, de la Câmpia Turzii la Nădășelu.

„Mă bucur că acest pod se va termina. Nu este un pod oarecare, va face legătura între autostrada A3, partea dinspre Turda spre Gilău și partea dinspre Gilău spre Nădășel. Ne bucurăm că utilizatorii vor putea să folosească încă 10 kilometri de autostradă. Din ce am văzut eu și din ce am urmărit lucrările sunt la standardele care au fost proiectate”, a declarat Radu Băruță, șeful Direcției de Drumuri și Poduri Cluj.

Constructorii fac ultimele finisaje, respectiv turnarea unui strat de uzură și montarea tuturor parapetelor.  Lucrările la podul peste Someș au început în vara anului trecut. Termenul de finalizare, august 2017, a fost prelungit din cauza condițiilor meteo, până în luna octombrie.

Text, foto și video: Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: