Patru tronsoane de autostradă care traversează Transilvania ar putea fi gata în acest an

Două tronsoane ale autostrăzii Sebeș-Turda au șanse reale de finalizare în acest an.

Autostrada A10 Sebeș-Turda

 

De asemenea, tronsonul Iernut-Chețani al Autostrăzii Transilvania ar urma să fie gata până în vară, potrivit ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

Stadiul de finalizare al celor două tronsoane de pe Sebeș-Turda, cu lungime totală de peste 40 de kilometri, este de peste 80% pentru lotul 1, respectiv peste 60% pentru lotul 2.

În privința Autostrăzii Transilvania, lucrările sunt foarte avansate pe porțiunea Iernut – Chețani, de 18 kilometri, dar au intrat în schimb în impas pe tronsonul Chețani-Câmpia Turzii, care are 16 kilometri, cu stadiu de finalizare de doar 30%.

„În ceea ce privește cele două secțiuni Iernut – Chețani și Chețani – Câmpia Turzii, pe primul lot lucrurile sunt în regulă, antreprenorul are o mobilizare bună și, din datele prezentate chiar ieri, se angajează că în luna iunie va finaliza lucrările. La celălalt lot, antreprenorul a avut probleme în instanță, i-au cerut falimentul mai mulți colaboratori, dar instanța nu le-a dat dreptate. Noi încercăm să îl sprijinim legal, astfel încât să se încadreze în termene”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

De asemenea, lotul Autostrăzii Transilvania care face legătura, pe 5,6 kilometri, între Biharia și vama Borș, va fi gata în luna iune, urmând să facă legătură cu drumul rapid construit de autoritățile maghiare, a mai declarat, la Cluj, ministrul Transporturilor.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: Facebook/Asociația Pro Infrastructura

 

 

Ne poți asculta și aici: