Ultima revizie tehnică a podului de la Gilău. Șoferii vor câștiga încă 9 kilometri din A3

Comisia de Pre-recepție a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere vine luni la Cluj pentru a face ultimele inspecții la podul de la Gilău.

CNAIR face luni ultimele inspecții la podul de la Gilău. FOTO: Ovidiu Cornea, EBS Radio

Șoferii mai au de așteptat foarte puțin până vor putea utiliza încă 9 kilometri din Autostrada Transilvania, de la Gilău la Nădășelu, pentru că și podul peste Someș, care, cu infrastructura aferentă, are peste 700 de metri, va fi deschis circulației.

Podul urmează să fie dat în folosință până la sfârșitul lunii. Șeful Direcției de Drumuri și Poduri Cluj, Radu Băruță, a declarat pentru EBS Radio că podul este finalizat deja în proporție de 95%.

„Tot ce a fost mai dificil s-a finalizat. Acum se lucrează la marcajele orizontale și se face semnalizarea verticală cu table, cu tot ce trebuie. Mai trebuie pusă semnalizarea pe parapete. În 17 și 18 se va face revizia tehnică”, a spus Radu Băruță.

Lucrările la podul peste Someș de la Gilău au început în vara anului trecut și pun în valoare aproape 9 kilometri de autostradă, între Gilău și Nădășelu. Odată cu inaugurarea podului, șoferii vor putea circula neîntrerupt pe 60 de kilometri din Autostrada Transilvania, între Câmpia Turzii și Nădășelu.

Ne poți asculta și aici: