FOTO & VIDEO | Primăria Turda va achiziționa 20 de autobuze electrice și sisteme de e-ticketing

Turda o ia pe urmele Clujului și achiziționează mijloace de transport nepoluante. 20 de autobuze electrice vor circula pe străzile municipiului de la finalul anului viitor, iar investiția se ridică la peste 42 de milioane de lei.

Până la finalul anului viitor, 20 de autobuze electrice vor circula pe străzile din Turda, iar flota va fi operată de noua companie de transport public care va fi înființată de Consiliului Local.

Licitația privind achiziția a 20 de autobuze electrice, incluse în finanțarea europeană pe baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, iar investiția se ridică la 42.117.139 de lei.

Pa lângă autobuzele, vor fi livrate și sisteme de e-ticketing și stații de încărcare rapidă.

Astfel, în Tuda vor circula zece autobuze electrice, în lungime de 8-9 metri și alte zece în lungime 11-12 metri. De asemenea, vor fi achiziționate opt sisteme e-ticketing, două stații de încărcare rapidă și două branșamente electrice pentru stațiile de încărcare.

Potrivit reprezentanților Primăriei Turda, contractele subsecvente vor fi semnate începând cu luna decembrie a acestui an și până în luna aprilie 2019, iar livrarea tuturor autobuzelor se va face până la finalul anului 2019.

Flota de autobuze și toate echipamentele vor fi operate de către noua companie de transport public a Consiliului Local, care își va începe activitatea la finalul anului 2019.

 

 

Ne poți asculta și aici: