FOTO & VIDEO | România, la 100 de ani. Un spectacol grandios de lumini și artificii a încheiat ziua de 1 Decembrie la Cluj

Zeci de mii de clujeni și turiști au sărbătorit împreună 100 de ani de România. Pe parcursul întregii zile de 1 Decembrie, la Cluj-Napoca au avut loc evenimente speciale dedicate Marii Uniri.

Unul dintre evenimentele speciale ale serii a fost aprinderea iluminatului de sărbători în centrul orașului. Iluminatul festiv a fost pornit din Piața Unirii, în uralele a mii de oameni, de primarul Emil Boc și mai mulți copii care au urcat pe scenă alături de el. Imediat după aceea, cei aflați în piață au cântat  „Mulți ani trăiască”.

„Trăim momente de istorie. 100 de ani de la Marea Unire. Să fim bucuroși că avem șansa asta istorică în timpul vieții noastre, să avem 100 de ani de România. Noi nu vom mai prinde următorul Centenar. De aceea generațiilor următoare dorim să le transmitem de acum să aibă grijă de Cujul nostru minunat, un Cluj care devine din ce în ce mai apreciat pe plan intern și internațional, un Cluj care devine un model al artei de trăi împreună, un Cluj care constituie, de asemenea, un model pentru modul cum se poate construi împreună un oraș, datorită, în primul rând dumneavoastră, a oamenilor minunați. Sunt convins că și generațiile următoare vor face acest Cluj minunat… Să nu creadă cineva că ce s-a întâmplat acum 100 de ani a fost un cadou al marilor puteri, așa cum încearcă unii să spună. Nu. Națiunea română a făcut uniunea posibilă. Voința românilor de la Chișinău, de la Cernăuți și de la Alba Iulia au făcut România Mare”, a spus Emil Boc, înainte de se aprinde iluminatul festiv.

După un spectacol folcloric, pe scena din Piața Unirii a urcat trupa Holograf.

La ora 20.00, în Piața Avram Iancu, a avut loc un spectacol cu videoproiecții, lumini, muzică și un spectaculos foc de artificii. Mii de clujeni au participat și la acest eveniment organizat pentru celebrarea Centenarului. Oamenii au fost nevoiți să stea și pe străzile din jurul Catedralei pentru că nu au mai încăput în piață.

Emil Boc, prezent și la acest eveniment, i-a îndemnat pe clujeni să pornească telefoanele mobile ca să imortalizeze acest spectacol pentru generațiile viitoare.

Seara s-a încheiat tot în Piața Unirii, cu un concert al trupei Zdob și Zdub.

Text, foto și video: Alexandra Ogruțan

Ne poți asculta și aici: