FOTO&VIDEO | Echipa „România, te iubesc”, la EBS Radio: „Nu trebuie să ne rezumăm să mergem la vot, ci să taxăm situațiile care nu sunt normale”

Membrii echipei emisiunii „România, te iubesc” au fost în studioul EBS Radio, unde au vorbit cu Adrian Ardelean despre ce îi face să continue să spună poveștile pe care le spun.

Paul Angelescu, Alex Dima, Paula Herlo, Rareș Năstase și Cosmin Savu, au vorbit la emisiune „Respiro”, moderată de Adrian Ardelean, despre „România, te iubesc”, o producție Pro Tv în care anchetele, investigațiile si reportajele se finalizează cu soluții, cu modele de bună practică.

Acestea, de altfel, au fost adunate într-o carte, „România, te iubesc”, unde au fost alese 20 dintre cele nu mai puțin de 332 de povești despre România reală, spuse de-a lungul a 19 ani.

„Am fost obligați să venim cu soluții pentru că dacă tu jurnalist ceri Guvernului să înființeze o instituție pentru că altfel mor bolnavii de leucemie din România, automat treci mai departe, mergi cu militantismul până când e gata și vezi ce s-a făcut”, a spus Paula Herlo, despre rolul jurnalistului.

Membrii echipei spun că au devenit formatori de opinie și că au încercat să arate că nu trebuie să ne rezumăm să mergem la fiecare patru ani la vot, ci trebuie să cunoaștem ce se întâmplă în jur și să taxăm situațiile care nu sunt normale.

Întrebați dacă s-au simțit vreodată în pericol, dacă au fost amenințați, a fost amintit un episod chiar din județul Cluj. „Pe la Măguri Răcătău și Beliș am avut niște experiențe. Am fost amenințați cu topoarele la un subict care privea desfrișările”, a spus unul din membrii echipei ”Romania, te iubesc”.

Dar nu s-au săturat de România. Paul Angelescu a spus că îi place România și că nu este foarte pesimist când vine vorba de țara noastră.

„Sunt o groază de locuri foarte faine în țară, o groază de lucruri pe care poți să le faci. Evident sunt niște domenii importante în care am rămas în urmă, drumuri, școală, spitale, lucruri cruciale”, a spus Paul Anghelescu.

Echipa „România, te iubesc” pregătește deja noul sezon.

Ascultați interviul integral acordat de membrii echipei „România, te iubesc” la emisiunea „Respiro” moderată de Adrian Ardelean la EBS Radio

 

Foto și video: Mihai Pop

Ne poți asculta și aici: