Garajele din zona Primăverii din Mănăștur au dispărut! Municipalitatea a dat ordinul de începere a lucrărilor la parkingul cu 400 de locuri

Clujul va avea un nou parking public în cartierul Mănăștur până în primăvara lui 2020, asigură autoritățile.

Municipalitatea a semnat ordinul de începere a lucrărilor la parkingul cu 400 de locuri de pe strada Primăverii 20. Foto: EBS Radio

Municipalitatea a semnat ordinul de începere a lucrărilor la parkingul cu 400 de locuri de pe strada Primăverii 20. Clujenii care dețineau garaje în zonă și le-au demolat singuri, astfel că Primăria nu dat nicio amendă.

„S-a dat ordinal de începăere a lucrărilor pentru parking, avem autorizația de construire, au fost demolate garajele, și-au demontat garajele de bunăvoie, nu a fost necesar să intervenim noi pentru niciunul ca să-și ridice garajele. Urmează să se înceapă efectiv lucrarea. Se pot face operațiuni de organizare de șantier, de săptături, de împrejmuire, dacă temperaturile sunt de peste 4 grade Celsius se poate chiar tunra beton. Estimez că undeva în primăvara anului 2020 va fi dat în funcțuune acest parking”, a declarat la EBS Radio viceprimarl Dan Tarcea.

Municipalitatea a somat în această toamnă aproximativ 300 de proprietari de garaje din cartierul Mănăștur pentru demolarea construcțiilor. Au fot vizate străzile Primăverii numerele 20 și 8, Mogoșoaia, Ion Meșter, unde urmează să fie construite 3 noi parkinguri și Parâng.

Chiar dacă unii proprietari au fost nemulțumiți de faptul că au fost obligați să își demoleze garajele pe cont propriu, clujenii s-au conformat, astfel că și pe străzile Primăverii 8 și Ion Meșter acestea au fost deja demolate în proporție de aproape 100%.

Municipalitatea are în pregătire alte două parkinguri în cartierul Mănăștur și unul  în campusul studențesc Hașdeu.

Acestea ar urma să aducă la Cluj până în 2021 aproximativ 1.000 de noi locuri de parcare.

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: