Gazon hibrid pe Cluj Arena. Autoritățile promit un stadion modern, precum cele din Barcelona și Milano

Gazonul de pe Cluj Arena va fi înlocuit integral în acest an, pentru prima oară după 7 ani de funcționare. Noul gazon va fi hibrid, care va fi o combinație de gazon natural și unul artificial, precum cele de pe stadioanele din Barcelona și Milano.

„Vom înlocui în acest an, după Festivalul Untold din luna august, gazonul stadionului Cluj Arena în întregime, prima oară după 7 ani de funcționare neîntreruptă, atât cu evenimente sportive, cât și spectacole. Va fi cel mai modern stadion din România, singurul care va avea gazon hibrid, care este o combinație între gazon natural și unul artificial. În Europa sunt doar câteva stadioane cu un astfel de gazon hibrid, cum sunt cele din Barcelona sau Milano. De asemenea, vom schimba sistemul de drenaj, cel de încălzire și vom extinde aparatele de fotosinteză care vor ajuta la refacerea și regenerarea gazonului într-un timp foarte scurt”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Noul gazon va costa între 500.000 și 1.000.000 de euro. „Investiția este una pe termen mediu și lung, gazonul urmând să fie unul de o calitate impecabilă care va putea fi folosit și în meciuri din competițiile europene de către echipa de fotbal a României în 2020. Cluj Arena va putea fi o alternativă dacă gazonul stadionului din București nu va corespunde. Cei din București au schimbat până acum gazonul de peste 10 ori”, a mai spus președintele CJ Cluj.

Concomitent cu înlocuirea gazonului se vor face și lucrări de reparații la pista de atletism a stadionului.

Sursa foto: Facebook/Cluj Arena

Ne poți asculta și aici: