„Green Book”, „Roma” și „Bohemian Rhapsody”, marii câștigători ai Globurilor de Aur 2019

Lungmetrajul „Green Book”, de Peter Farrelly, a fost marele câștigător al galei Globurilor de Aur 2019, cu trei premii, fiind secondat în top de drama în alb-negru „Roma”, de Alfonso Cuaron, și filmul muzical „Bohemian Rhapsody”, cu câte două trofee.

Un film „road trip” a cărui acțiune are loc în anii 1960, într-o Americă segregată, „Green Book” a primit premiile Globul de Aur pentru cea mai bună comedie, cel mai bun actor într-un rol secundar (Mahershala Ali) și cel mai bun scenariu, semnat de Nick Vallelonga, Brian Currie și Peter Farrelly, informează Mediafax.

De asemenea, marele câștigător de anul trecut la Festivalul de la Veneția, lungmetrajul semi-autobiografic în alb și negru „Roma”, a primit două premii Globul de Aur, pentru cel mai bun film străin și cea mai bună regie, semnată de Alfonso Cuaron. Una dintre cele mai lăudate producții de gen ale platformei Netflix, filmul este o odă adusă orașului natal al lui Cuaron, Ciudad de Mexico, prezentat la începuturile anilor 1970, despre care cineastul a declarat că este „incredibil de plin de semnificaţii” pentru el.

Un alt mare câștigător al galei Globurilor de Aur 2019 a fost biografia muzicală „Bohemian Rhapsody”, de Bryan Singer și Dexter Fletcher, care a primit premiul pentru cel mai bun film dramă și cel mai bun actor într-un rol principal într-o dramă, Rami Malek. „Bohemian Rhapsody” a devenit, în decembrie 2018, filmul biografic muzical cu cele mai mari încasări din istorie, după ce a depășit pragul de 600 de milioane de dolari, la mai puțin de două luni de la lansare. Producția care urmărește cariera trupei britanice Queen a fost lansată pe 18 octombrie 2018, având parte de cronici amestecate, dar a fost lăudată interpretarea lui Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury.

Comedia neagră „Vice”, de Adam McKay – o abordare extrem de critică a ascensiunii la putere a fostului vicepreședinte american Dick Cheney -, care conducea în topul nominalizărilor, cu șase, a primit un singur Glob De Aur, atribuit lui Christian Bale. Actorul i-a mulțumit în discursul său lui „Satan”, care i-a fost o sursă de inspirație pentru rolul lui Dick Cheney.

Remake-ul „A Star is Born”, de Bradley Cooper, cu Lady Gaga, și comedia istorică britanică „The Favourite”, care fuseseră nominalizate în cinci categorii, au primit doar câte un Glob de Aur, pentru cel mai bun cântec, respectiv cea mai bună actriță într-o comedie, Olivia Colman.

În categoriile dedicate televiziunii, marile câștigătoare au fost producția FX „Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”, recompensată cu două trofee, pentru cea mai bună miniserie TV și cel mai bun actor (Darren Criss), și „The Kominsky Method”, o serie online creată de Chuck Lorre și difuzată pe Netflix, care a primit premiile pentru cel mai bun serial de comedie și cel mai bun actor, Michael Douglas.

Producția de spionaj „The Americans” a primit premiul Globul de Aur pentru cel mai bun serial dramă.

Cea de-a 76-a ediție a galei Globurilor de Aur a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles, și a fost prezentată de Sandra Oh, recompensată, de altfel, în timpul prestigiosului eveniment, cu premiul pentru cea mai bună actriță într-un serial dramă, pentru interpretarea din „Killing Eve”, și de actorul american Andy Samberg.

Gala Globurilor de Aur, organizată de Asociația presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association) a dat startul sezonului marilor premii din cetatea filmului americană de anul acesta, care va culmina cu decernarea Oscarurilor, pe 24 februarie.

Iată lista câștigătorilor Globurilor de Aur 2019:

CINEMA
Cel mai bun film dramă: ”Bohemian Rhapsody”
Cel mai bun film comedie: „Green Book”
Cel mai bun lungmetraj animat: „Spider-Man Into the Spider-Verse”
Cel mai bun film străin: „Roma” (Mexic), de Alfonso Cuaron
Cel mai bun scenariu: Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly – „Green Book”
Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron – „Roma”
Cea mai bună actriță în rol principal într-un film dramă: Glenn Close – „The Wife”
Cel mai bun actor într-un rol principal într-un film dramă: Rami Malek – „Bohemian Rhapsody”
Cel mai bună actriță în rol principal într-un film comedie: Olivia Colman – „The Favourite”
Cel mai bun actor într-un film comedie: Christian Bale – „Vice”
Cea mai bună actriță în rol secundar: Regina King – ”If Beale Street Could Talk”
Cel mai bun actor într-un rol secundar: Mahershala Ali – „Green Book”
Cea mai bună coloană sonoră: Justin Hurwitz – „First Man”
Cel mai bun cântec: „Shallow” – „A Star Is Born” (muzică și versuri Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando, Andrew Wyatt)

TELEVIZIUNE
Cel mai bun serial dramă: „The Americans”
Cel mai bun film/ cea mai bună miniserie TV: „Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”
Cel mai bun serial comedie/ musical: „The Kominsky Method”
Cea mai bună actriță într-o miniserie/ într-un film TV: Patricia Arquette – „Escape at Dannemora”
Cel mai bun actor într-o miniserie/ într-un film TV: Darren Criss – „The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”
Cea mai bună actriță într-un serial dramă: Sandra Oh – „Killing Eve”
Cel mai bun actor într-un serial dramă: Richard Madden – „Bodyguard”
Cea mai bună actriță într-un serial comedie: Rachel Brosnahan – „The Marvelous Mrs. Maisel”
Cel mai bun actor într-un serial comedie/ musical: Michael Douglas – „The Kominsky Method”
Cea mai bună actriță într-un rol secundar într-o miniserie/ într-un film TV: Patricia Clarkson – „Sharp Objects”
Cel mai bun actor într-un rol secundar într-o miniserie/ într-un film TV: Ben Whishaw – „A Very English Scandal”
Premiul pentru întreaga carieră în televiziune (Carol Burnett Award): Carol Burnett
Premiul pentru întreaga carieră în cinema (Cecil B. DeMille Award): Jeff Bridges.

Sursa foto: Facebook/GoldenGlobes

Ne poți asculta și aici: