Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Grupul american Michael Kors a cumpărat cu 1,83 de miliarde de euro Casa de modă Versace

Grupul american Michael Kors a cumpărat cu 1,83 de miliarde de euro casa de modă italiană Versace, una dintre puținele rămase independente.

„Achiziția casei de modă Versace este un pas important pentru grupul nostru. Cu resursele noastre, suntem de părere că Versace se va dezvolta pentru a depăși două miliarde de dolari ca cifră de afaceri”, a transmis șeful Michael Kors, John Idol, într-un comunicat de presă, citat de Reuters și preluat de Mediafax.

Noua entitate Michael Kors Holding Ltd va fi redenumită Capri Holdings Ltd.

În cadrul acestei înțelegeri financiare, fondul de investiții Blackstone, care deținea, din 2014, 20% din casa de modă italiană, va renunța la acțiunile sale.

Din suma cu care a fost vândută casa de modă, familia Versace va primi 150 de milioane de euro sub formă de acțiuni în noua companie Capri. Tranzacția urmează să se finalizeze în ultimul trimestru al anului, după ce va fi aprobată de autoritățile în domeniu.

Casa Versace a fost fondată în 1978, de creatorul Gianni Versace și fratele acestuia, Santo. În 15 iulie 1997, în timp ce Gianni Versace se pregătea să intre în luxoasa sa vilă din Miami (SUA), acesta a fost ucis cu două gloanțe de Andrew Cunanan, un bărbat care practica prostituția. După asasinarea lui Gianni, casa a cunoscut ani dificili, dar și-a regăsit strălucirea datorită talentului Donatellei, sora lui Gianni și Santo Versace, devenită director artistic și vicepreședinte al grupului.

Compania Versace a înregistrat un beneficiu de 15 milioane de euro anul trecut, după o pierdere de 7,4 milioane de dolari în 2016. În ultimii 20 de ani, mai multe case de modă italiene, precum Gucci, Fendi, Bottega Veneta și Loro Piana, au intrat sub controlul unor companii franceze.

Sursa foto: Facebook/Versace